Målskyttarna Henrik Forsberg, Tobias Hansson och målvakten Anders Thalén.

Stenkullen slog serieledaren

Fotboll

Stenkullen fick bästa tänkbara avslut på vårsäsongen när man besegrade serieledande Kode. Tobias Hansson gjorde ett hattrick i matchen som slutade 1–4.

Det var många viktiga poäng som stod på spel när Stenkullen mötte Kode på bortaplan. Kode hade chansen att göra ett litet ryck men efter nu skiljer det bara tre poäng mellan lagen och Stenkullen tar sommarledigt som tabelltrea.

Tobias Hansson inledde målskyttet med ett distansskott upp i nättaket i den 17:e minuten och Henrik Forsberg utökade ledningen innan halvtid efter ett fint samspel med Rickard Hagström.

Kode kvitterade i mitten på andra halvlek men Stenkullen säkrade sedan segern med två nya mål av Tobias Hansson, som ligger tvåa i seriens skytteliga med 13 mål. Skytteligaledaren heter Markus Anderberg och spelar i Kode.

I den här matchen hade han dock väldigt svårt att komma till avslut och blev mållös, mycket tack vare en sträng bevakning från Marcus Liljevall som får beröm av Ingemar Holm, senioransvarig i Stenkullen.

– Även Rickard Hagström gjorde det bra som högerback bakom i honom första halvlek. Men hela laget, från Anders Thalén i målet ända till Tobbe Hansson på topp, gör en perfekt match, vi vinner väldigt mycket närkamper och spelar riktigt bra, säger han. 

Segern var rättvis, tycker Ingemar Holm.

– Nu blir det en skön vila med endast tre poäng efter fortsatt serieledande Kode. En mycket spännande höst väntar.

Fyra lag har gjort ett litet ryck i tabellen. Mellan Kode och Stenkullen ligger Semberija och på fjärde plats ligger Kortedala, som dock har en match mindre spelad och kan gå upp på andraplats när man inleder höstsäsongen med match mot jumbon United Africa den 1 augusti.

Bakom den ledande kvartetten ligger Lerum, laget avslutade vårsäsongen med seger 0–1 borta mot Komarken. Rasmus Karlsson, som tillfälligt förstärker Lerum under lovet från sina USA-studier, gjorde matchens enda mål på straff i den 29:e minuten.

daniel elfvelin