Svar till ”Skattepengar till gratisladdning”, 3/7

Debatt

Svar till ”Skattepengar till gratisladdning”, 3/7.

Laddmöjligheter är en förändring till ett mer hållbart samhälle som krävs för att laddhybrider och rena elbilar ska fungera i vardagen för våra invånare, verksamma och besökare. Kan vi på det här sättet få fler besökare att stanna till gynnar det generellt handel och näringslivet. Många tar idag betalt för parkering och laddning. Andra erbjuder kostnadsfri laddning för att locka besökare och kunder. Självklart ska vi hushålla med skattebetalarnas pengar. Även drift och administration av ett betalsystem kostar pengar.

Under en omställningsfas till mer eldrivet är laddningen kostnadsfri för användaren, liksom mycket annat av den kommunala servicen, exempelvis parkering, oavsett om man vill, kan, har behov eller möjlighet att nyttja den.

Laddstolparna är förberedda för betalsystem och visst diskuteras att börja ta betalt men det är för tidigt att säga när.

Peter Rosengren
Energi- och klimatrådgivare
Lerums kommun