Elvira Carlén.

Tre medaljer på Ullevi

Friidrott

​Lerum Friidrott åkte hem med tre medaljer från Världsungdomsspelen på Ullevi. Närmast en seger var Elvira Carlén som kom tvåa i 17-åringarnas höjdhopp.

Lerum Friidrott åkte hem med tre medaljer från Världsungdomsspelen på Ullevi. Närmast en seger var Elvira Carlén som kom tvåa i 17-åringarnas höjdhopp.

Det blev en rekordnotering när 8 700 atleter deltog på den 24:e upplagan av tävlingen.

I 17-åringarnas höjdhopp var Elvira Carlén tillsammans med Klara Rådbo från Hammarby de enda hopparna som klarade 1,66 meter. Nästa höjd skulle komma att bli avgörande. Rådbo klarade då 1,70 meter på andra försöket medan Carlén behövde alla tre försök på sig.

Även Nils Olsson i P15 tog en andraplats när han sprang 1 500 meter hinder på tiden 4,43,56. Han blev därmed bäste svensk med en dansk guldmedaljör och en norsk bronsmedaljör på de övriga pallplatserna.

Kalle Wållgren, som visade en strålande form när han slog klubbrekord och gick upp som Sverigeetta på 400 meter häck innan midsommar, kom bara nia på distansen i klassen P19. Det gick dock bättre när han tävlade utan häckar och tog brons på tiden 50,07 på 400 meter.

Linnea Pihl hamnade precis utanför pallen på en fjärde plats, men gjorde en stark insats när hon slog klubbrekord på 3,59 i 17-åringarnas stavhopp.