Anna föll i kvartsfinalen

SEGLING

Samtliga tre svenska lag blev utslagna i kvartsfinalen i Lysekil Women´s Match, som också är VM i matchrasing.
Anna Östling med Team Wings kom på en femteplats.

Kvartsfinalerna seglades i fredags som bjöd på noll vind, vilket gjorde att starten för kvartsfinalen senarelades. När vinden äntligen tog fart vid lunch var det fantastiska seglarförhållanden. Med jämna vindar och strålande sol kunde de första kvartsfinalerna starta.

I den andra kvartsfinalen mellan Team Wings med skepparen Anna Östling, och holländska seglarna startade det bra för världstvåan Anna Östling, som vann första matchen, men holländarna svarade genom att därefter ta tre raka vinster. Därmed var seglingen över för Team Wings, som hamnade på en femteplats.
Hemmahoppet låg nu på rutinerade Marie Björling och Team Emerson att ta en plats i semifinalen. Svenskarna tog även här hem segern i första racet, men Pauline Courtois kom tillbaka och vann tre raka matcher, vilket slog ut svenskarna och säkrade en plats i semifinalen.

I lördags seglades finalen i Lysekil. Vann gjorde Lucy Macgregor med team Mack, som tog sitt tredje raka VM-guld.
ANN-CHARLOTTE EDGAR