• Foto: Karin Falck
    GLADA. Tjejerna i FBC Lerum F03:or reste i början av juli till Prag för att spela i en av världens störa innebandyturneringar.

FBC Lerum vann gruppspel i Prag

Lerum

FBC Lerums F03:or vann sitt gruppspel när de i början av juli spelade i en av världens största innebandyturneringar för ungdomar.
Efter det första gruppspelet tog det dock stopp, men tjejerna fick några minnesvärda dagar i Prag.

I gruppspelet mötte tjejerna bland annat Vänersborg IBK och efter flera tuffa matcher stod de som segrare. Tränarduon Daniel Lundgren och Felix Svensson fick se tjejerna göra en stark insats och de visade stundvis upp ett briljant spel och en stark laganda turneringen igenom. De kämpade verkligen för varandra.

Efter de första vinsterna ställdes laget mot FBS Bohemians men där tog det stopp. Efter en tjeckisk rivstart hade Lerum svårt att ta sig tillbaka i matchen. Bohemians  tog sig ända till final där de besegrade Fat pipe florbal chadov i en jämn och tät match.

På läktarna hade FBC Lerum en rödklädd hejarklack med föräldrar och syskon som hejade och stöttade genom hela turneringen med flaggor och hejarramsor vilket var oerhört uppskattat. På läktarna var det hög stämning och stor publik. Festlig stämning helt enkelt.

Resan till Prag kunde bli möjlig efter att tjejerna jobbat flera år med att samla in pengar. Det var den 8 juli som bussresan till Prague Games startade. Resan gick genom Danmark och Tyskland. Efter några dagar stannande bussen i Theresienstadt, koncentrationslägret från andra världskriget där laget fick en guidad visning om vad som hände där och hur fångarna levde. Ett besök som berörde.

Väl i Prag väntade incheckning på hotellet och lunch och lite senare på kvällen en sen träningsmatch mot ett lag från Basel. Det var en bra genomkörare som slutade med vinst för schweizarna.

Förutom matcherna hann laget med en del sightseeing. De var upp vid slottet, gick över Karlsbron, såg det astronomiska uret och strosade genom gamla stan och hann dessutom med lite shopping.

Efter en intensiv och rolig vecka var det på lördagseftermiddagen dags att ta bussen hem igen. Till hösten väntar en ny intressant säsong med nya utmaningar för tjejerna.