Foto: Per Anger

Förlikning nådd i Systemtekniktvisten

Lerums kommun

Den långdragna tvisten mellan Systemteknik och Lerums kommun är över. Parterna har nått en förlikning som innebär att Lerums kommun ska betala 4,4 miljoner kronor till företaget.

Överenskommelsen gjordes under tisdagen och innebär att Lerums kommun senast den 6 september ska betala 4,4 miljoner kronor till Systemteknik.

– Vi är mycket nöjda med att tvisten med Systemteknik äntligen är över och att vi nu kommit överens på ett bra sätt. Lerums kommun blickar nu framåt och ser fram emot att fortsätta arbeta hårt för ett bra företagsklimat i kommunen med nära och goda relationer med kommunens företagare. Nu drar vi ett streck över den här historien, säger kommunstyrelsens ordförande Alexander Abenius (M) i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver Lerums kommun att kommunstyrelsens ordförande Alexander Abenius (M) haft kommunstyrelsens uppdrag att förhandla under medlingen, samt att anta eller förkasta framställda bud och att han gjort så tillsammans med oppositionsrådet Renée Norgren Jeryd (S).

I pressmeddelandet från Lerums kommun uttalar sig även Systemtekniks vd Calle Hilmarch:

– Det är väldigt skönt med ett avslut. Nu kan vi se framåt. Såväl Renée som Alexander har, det senaste halvåret, prestigelöst och rakryggat tagit sig an den här uppgiften. All heder åt dem, de har jobbat resultatinriktat, säger han.

Av beloppet utgör 3,2 miljoner kronor kapital och 1,2 miljoner kronor upplupen ränta. Av kapitalbeloppet utgör 640 000 kronor mervärdesskatt. På räntebeloppet utgår ingen mervärdesskatt.

Enligt uppgörelsen ska vardera parten stå för sin egen rättegångskostnad.