Prideflagga uppeldad i Gråbo

Gråbo

En flaggstång med prideflaggan har sågats ned och eldats upp vid Ljungvik i Gråbo. Det skriver GT.

Kommunstyrelsens ordförande Alexander Abenius (M) är mycket upprörd över det inträffade och skriver i ett inlägg på Facebook att händelsen kommer att polisanmälas.

”Tyvärr lever vi idag i ett samhälle där fördomar, hat och våld mot HBTQ-personer är allt för vanligt förekommande i vårt samhälle – och detta gör mig mycket frustrerad. Att då se att någon eller några idag, på självaste Pride-dagen då tusentals manifesterat för HBTQ-rättigheter i vår huvudstad, valt att bränna och såga ner en av kommunens flaggstänger som hissat regnbågsflagg gör mig både ledsen och arg. Intolerans mot mänskliga rättigheter kommer aldrig tolereras av mig som kommunstyrelseordförande. Detta lovar jag alla våra kommuninvånare, och framförallt de våra HBTQ-invånare.”, skriver Abenius bland annat i inlägget.

– Möjligheten att älska den man vill är något grundläggande. Det ska gälla alla medborgare, säger Alexander Abenius till GT.