Sagolik kulturfestival

KULTUR

Under de två sista helgerna i augusti kommer Norsesund fyllas av kultur, då Norsesundsgruppen Konst och Kultur arrangerar festival.

Konstvandringen i Norsesund har närmare 20 år på nacken, och har med tiden utvecklats och förändrats. Det som utmärker årets konst- och kulturfestival är musiken. Redan på invigningen, den 23 augusti, kommer Magasin Norsesund att fyllas av musik med bland andra Klara Hellgren, konsertmästare i Göteborgssymfonikerna på violin, samt Alingsås bluesdrottning Anna Stålsjö med komp.

Det blir även musik dagen därpå, då i Karosseriet, liksom under festivalens sista dag den 1 september då det både i Karosseriet och i Magasinet bjuds på allt från visor till improvisation med slagverk, trombon och tenorsax.

Utöver musik handlar festivalen givetvis även om konst. Temat för årets arrangemang är Sagolikt, vilket framför allt kommer att märkas i konsten som man kan ta del av längs vandringen utomhus.

En installation som redan finns på plats är Leon Lewandowskis storslagna Sagolik dunge med gestalter som tycks kommit upp från marken, eller som kanske har landat från himlen?
Givetvis kan man även besöka konstnärernas arbetsplatser som förvandlats till små gallerier.

Den som besökt evenemanget vet att Karosseriet är platsen att bege sig till om man vill ta del av Norsesundsgruppens samlingsutställning, där allt från måleri till keramik kan ses. I år är det för allra sista gången som utställningen hålls just i den gamla karosserifabriken.

Nytt för i för i år är utställningen i Magasin Norsesund, dit Helena Marika Ekenger bjudit in konstnären Nils Ramhöj. Där visas Nils målningar i en installation av Helena med den gemensamma titeln Genomresa. Kliver man in i det inre rummet visas filmen Kyssen av Karin Flodhammar.

REDAKTION