Foto: privat
Målskyttarna. Från vänster: Filip Alftrén, Henrik Forsberg och Marcus Liljevall.

Stenkullen jagar serieledning

Fotboll

I torsdags petade Stenkullen ner en serieledare från förstaplatsen och på fredag finns chansen att beröva den nya ettan från positionen. Det pågår en tuff kamp mellan topptrion Semberija, Kortedala och Stenkullen.

Efter en oavgjord match hemma mot Nol i höstpremiären följde Stenkullen upp med att slå Kortedala på bortaplan i torsdags.  

– Vi trycker tillbaka Kortedala så att de får sparka i väg hela tiden. Vi har ett jättebra bolltempo där vi skapar lägen i stort sett varje anfall, säger tränaren Micael Jacobsson.

Det skulle dröja fram till inledningen av andra halvlek innan Henrik Forsberg nickade in det förlösande 0–1-målet och Marcus Liljevall och Filip Alftrén utökade sedan ledningen till slutresultatet 0–3.

I och med segern ligger tabelltrean Stenkullen bara en poäng efter Kortedala, och tre poäng bakom den kommande motståndaren Semberija, som övertog serieledningen.

Möter Semberija

På fredag möts lagen i Stenkullen.  

– Det skulle vara riktigt roligt om det kommer mycket folk och stöttar oss mot serieledarna, säger Micael Jacobsson. 

I samma serie, division 4A, har Lerum inlett höstsäsongen med en seger och en förlust mot två bottenlag. Först vann man borta mot Lunden Överås med 1–4 och föll sedan hemma mot United Africa med 1–3. Imorgon, torsdag, väntar bortamatch mot Serbiska Kozara.