CHANSADE. Mattias Ivarsson från Lerum svarade snabbt och enkelt på de första frågorn, men efter att utnyttjat sina livlinor var det stopp.

Vann 10 000 i heta stolen

Lerum

Det började bra, men slutade sämre. Det var Mattias Ivarssons egna ord när han föll från 75 000 kronor till första säkerhetsnivån på 10 000 kronor. Det hände i fredags, när han satt i den heta stolen i Postkodmiljonären.

Mattias Ivarsson, 31-åringen från Lerum, är känd inom förskolekretsar, men kanske främst för sina framgångar i bänkpress där han tagit imponerande 300 kilo och i styrkelyft. Han har vunnit SM och Nordiska mästerskapen, samt VM-brons och EM-silver som junior.

– Vinner jag mycket pengar skulle jag gärna gå ner i tid på arbetet för att lägga mer tid på lyftningen, sa han till programledaren Rickard Sjöberg på frågan vad han skulle göra med en storvinst.

Tre livlinor

Frågesportsnörden valde tre livlinor och hoppades svara rätt på de 15 frågorna. Det började lysande och han svarade snabbt på att Uppland inte ligger i Norrland, att dårfinken inte är en fågelart, att ett kärl till hjärtat är en ven, att en framgångsrik hiphopgrupp heter Hov1 och att Danmark är de i Norden som inte har alkoholmonopol. Därmed nådde han första säkerhetsnivån och var garanterad 10 000 kronor.

Mattias fortsatte i god takt på de följande frågorna och visste att det var Cheer som var sångerska i senaste Mama Mia-filmen och att brons inte är ett grundämne. Trots sina framgångar grinade han illa vid varje ny fråga.

– Jag har stor rädsla att klanta till det, sa han i programmet.

Blev svårare

Vid den åttonde frågan blev det svårare. Mattias frågade publiken vilken stat som kallas The sunshine state och de svarade Kalifornien, men Mattias förblev osäker och ringde brorsan Johan, som på 50 000-kronors nivån tvärsäkert svarade Florida. Nästa fråga, värd 75 000 kronor blev det ännu knepigare då frågan var vilket bilmärke som finns i modellerna Tiguan, Touran och Touareg.

– Jag har dålig koll på bilar, så jag bränner min sista livlina och chansar därefter. Jag är inte säker, men jag går på magkänslan, och gissar på Toyota, sa han och gissade fel då rätt svar var Volkswagen.

Därmed föll Mattias Ivarsson ned till säkerhetsnivån och lämnade studion med 10 000 kronor.

– Det började bra, med slutade sämre, konstaterade han.