Var bodde Kantor Edgren?

Debatt

Fredagen den 2 augusti är jag som vanligt bland mina blommor på Kantor Edgrens väg. En man och en kvinna kommer fram till mig och säger att vi måste titta på de vackra blommorna. Så rolig säger jag och så diskuterar vi mitt val att odla i sandlådan.

När vi pratat färdigt om blommor och insekter frågar mannen var är Kantor Edgrens väg? Du står just nu på den vägen, säger jag.
Dessa personer, båda ättlingar från Kantor Edgren, besöker Lerum för att kolla sitt ursprung. Personerna kom från Gävle.
Nu har jag en fråga om det är någon som vet något om Kantor Edgren, varför fick han en gata namngiven efter sig? Var han duktig kantor eller utmärkt sig på något annat sätt?

Snälla detta behöver jag veta då jag ofta träffar på frågor om Kantor Edgren. Tacksam för upplysningar är
Berit Klarqvist