• Foto: Daniel Elfvelin
    Ett fynd. Julia Larsson är nöjd med sitt köp, en tryckerilåda.
  • Foto: Daniel Elfvelin
    Auktion. I en kamp mellan två potentiella köpare gick de här mässingsljusstakarna för 70 kronor.
  • Foto: Daniel Elfvelin
  • Foto: Daniel Elfvelin

Auktionsfynd på torgfesten

Sjövik

Väldigt trevligt, men färre besökare än önskat. Så sammanfattar Toril Grastvedt, ordförande i Före­ningen­ Sjövik, lördagens torgfest.

Den årliga Sjöviksdagen firades med en rad uppträdanden och aktiviteter. När LT kom till Bohlins torg var Röda korsets auktion i full gång. Julia Larsson fick ett infall och ropade in en tryckeri­låda. Det var först när hon stod med den i famnen som farmor Birgit Andersson förklarade att det är en typ av låda som tidigare användes för att förvara stämplar. Nu kommer den att få ett helt annat användningsområde.

– Jag har samlat små glasfigurer sen jag var liten och tänker göra den till en minnes­tavla, säger Julia Larsson, som upprymd förklarar att det är första gången hon ropar in något på en auktion.

– Det känns lite som en blandning mellan Antik­rundan och Lyxfällan.

Studentkassan tillåter inga dyra investeringar, men tryckerilådan kostade trots allt inte mer än 50 kronor.

– Det känns ändå som ett fynd.

I övrigt satsade Sjöviks­dagens arrangörer mycket på barnen i år. På programmet stod teater, magishow och för första gången hade biblio­teket öppet med sagostund och pyssel.

– Det var ett bra program och det var väldigt trevligt men vi är lite besvikna att det inte kom mer publik. Vår torgfest krockade med ett fotbolls­evenemang som vi ­inte kände till. På en så ­liten­ ort är det synd att ha två evene­mang samtidigt, säger Toril Grastvedt.