Flera trafikbrott i helgen

Lerums kommun

Polisen tog tre misstänka drograttfyllerister i helgen. En motorcyklist försökte dessutom smita från en polis-mc – men blev ganska snart stoppad.

Det var vid 17-tiden på lördagen som en polis-motorcyklist försökte motorcyklisten i Hulan i Lerum. Mc-föraren försökte smita, och körde in på Jonseredsvägen. Ganska snart lyckades dock polisen stanna föraren, en man i 30-årsåldern som inte kommer från Lerums kommun. Han är nu misstänkt för drograttfylla, narkotikainnehav, grov vårdslöshet i trafik och brott mot knivlagen.  Motorcykeln togs också i beslag.

En och halv timma senare stannade stannade polisen en förare i en personbil på parkeringen på Hulans torg. Föraren, en man i 25-årsåldern som inte bor i Lerums kommun, är misstänkt för drograttfylla och narkotikainnehav.

Natten mellan fredag och lördag stannade polisen en man i Björboholm, han är misstänkt för drograttfylla, grov olovlig körning och ringa vapenbrott. Mannens bil togs i beslag.