Lekstorp utan poäng i tuff premiärhelg

Bordtennis

Lekstorp ställdes mot två av seriens tuffaste lag i helgens premiär av Pingisligan. Återkomsten i den högsta ligan slutade med förluster mot Arvika och Storfors, men nu väntar fyra hemmamatcher med hopp om poäng.

I lördags spelades den första omgången och inledningsvis hängde Lekstorp med bra i mötet med Arvika. Ställningen var 3–3 efter de sex första singelmatcherna sedan Leah Tveit Muskantor, Matilda Hansson och nyförvärvet Kornelia Jönsson vunnit varsin match. Den stora skillnaden mellan lagen var stjärnspelaren Zhang Fang, motståndarnas nyförvärv som vann alla sina matcher inklusive dubbeln tillsammans med Alma Rööse i tre raka set. Efter att Arvika tagit kommandot genom dubbelsegern tog man hem de avslutande singlarna och vann hela matchen med 6–3.

I andra omgången i söndags ställdes Lekstorp mot vårens SM-finalist Storfors, som enbart består av utländska proffs. Storfors vann enkelt med 6–0 och tillsammans lyckades LIF-trion bara vinna tre set.

Lekstorp är tillbaka i högsta ligan efter sex år i lägre serier. Förutom Leah Tveit Muskantor, Matilda Hansson och Kornelia Jönsson ingår även det engelska nyförvärvet Charlotte Bardsley i truppen, som är den yngsta i Pingisligan.

– Jag tror tjejerna kommer överraska många. Samtliga tjejer har erfarenhet av spel i ungdoms-/juniorlandslaget, vilket också säger en del om deras kapacitet och vilja till nya inspirerande utmaningar, säger tränaren Anders Karlsson.

Närmast väntar fyra matcher på hemmaplan i Hjällsnäshallen. Den 12 och 13 oktober spelar Lekstorp mot Halmstad respektive Eslöv och i mitten på november gästas man av Juno och Eskilstuna. Anders Karlsson påpekar att det kommer att bli extremt tufft även mot svenska mästaren Eslöv, men han hoppas att de två helgerna generar i ett antal poäng.

– Även om det också givetvis blir tufft är det på förhand matcher som är lite mer realistiska att plocka poäng i, nyckelmatcher för att ta chansen att säkra ett nytt år i högsta ligan, säger han.

Lekstorps mål är att hänga kvar i Pingisligan för att nästa säsong höja sig ytterligare en nivå.

– Ett drömscenario är att visa alla att det går att konkurrera högt upp i den högsta serien utan att laget värvar massa utländska spelare.