Bild: Sara Holmkvist

Maybeeh debuterar på svenska

Musik

Nu släpper Jonseredsbon Sofia Hedin Jonsson sina första låtar på svenska under artistnamnet Maybeeh.
– Jag är väldigt förväntansfull, jag känner att det här nog är den bästa musiken jag har gjort hittills, säger hon.

Sofia är uppväxt i Ingared utanför Alingsås och har sjungit så länge hon kan minnas. Hon flyttade till Göteborg i 20-årsåldern och bor sedan sju år tillbaka i Jonsered med sin familj.

2018 släppte hon sin första egna låt, Broken pieces. Därefter har det blivit sju låtar till, samtliga på engelska. Nu debuterar Sofia, eller Maybeeh, som hon kallar sig för som artist, på svenska med EP:n ”Du och jag”. Hon hoppas att de svenska texterna gör det lättare för lyssnarna att relatera till hennes musik.

– Det blir personligt, nära, och lite som en dagbok – även om allt jag skriver inte är självupplevt, säger hon.

Har det varit svårt att skriva på svenska?

– Nej, faktiskt inte. Det gick lite trögt i början, men när jag väl satte mig ner och tog mig tid kändes det helt naturligt.  Musiken kom samtidigt med texten.

Hon beskriver de fyra låtarna på EP:n som melankolisk pop.

– Jag har släppt lite trallvänligare musik tidigare. Även om de trallvänliga melodierna fortfarande finns med, blir det lite mer på riktigt nu. Låtarna handlar om livserfarenheter och om livet. För mig är det viktigt att musiken går hand i hand med texten, att musiken ramar in texten och budskapet i låten.

Releasefest

Sofia ser verkligen fram emot att släppa sina svenska låtar. På lördag kommer hon och hennes man Tobias, som båda nyss har fyllt 40 år, att ha en genensam fest för de närmasta vännerna, och då passar Sofia även på att ha releasefest för EP:n.

– Jag är väldigt förväntansfull, personligen känner jag att det här är den bästa musiken jag har släppt hittills. Jag känner mig stolt, det är inte så lätt att säga det, men det gör jag.

– Hur det än går så har jag fått göra det jag drömt om så länge. Jag hoppas att min musik kan inspirera andra människor att hitta sina egna drömmar och att hitta modet i att våga vara den man är.

Har du redan mer musik på gång?

– Jag har lite andra samarbeten på gång, och två låtar som jag förhoppningsvis kommer att släppa under våren.