Arkivfoto: Filip Landqvist Polisen varnar för illegala läkemedel som är i omlopp.

Polisen går ut med varning efter överdoser

REGIONEN

Polisen går nu ut med en varning om att starka illegala läkemedel är i omlopp – två överdoser har rapporterats i Vårgårda.

Under den senaste veckan har polis fått kännedom om två överdoser av tabletter i Vårgårda. Enligt uppgifterna talar allt för att orsaken är starka illegala narkotiska läkemedel. Polis vill därför varna om att det finns starka tabletter i omlopp, och att stor försiktighet bör iakttas. Symptomen i de aktuella fallen har varit låg medvetandegrad och kräkningar. Uppgifter finns även om att personer i Herrljunga ska ha drabbats.

Polisen arbetar med att ta tabletter i beslag och skicka dem på analys. Man är särskilt intresserade av tabletternas ursprung så att inflödet kan stoppas. Den som har tips att lämna i ärendet kan göra det på telefon 114 14 eller på polisen.se.

  • Johan Hallberg