• Foto: Manuela Nicoletti
    William Siverholm.
  • Foto: Manuela Nicoletti
    William Siverholm.

William bäste svensk i gokart-VM

Gokart

Det blev en 15:e plats för William Siverholm när VM avgjordes i Finland i helgen. Utan en något strulig final kunde resultatet ha blivit ännu bättre, men han blev bäste svensk i tävlingen.

Mästerskapet avgjordes på en av Europas finaste gokartanläggningar utanför Vaasa i norra Finland. 104 förare från hela världen deltog och Gråboföraren tog sig som ensam svensk till finalen med en 21:a plats i kvalet. Inför finalen vräkte regnet ner och starten sköts upp. När förarna så småning kom iväg hanterade William Siverholm det svåra underlaget väl och avancerade till en 13:e plats på ett par varv.

– Tyvärr blev det lite närkontakt i en fight om placering med en annan förare och han föll ner till en 24:e plats efter en tur över det gröna gräset. Han kämpade sig upp igen och körde slutligen i mål på en 15:e plats, säger pappa Pierre Falck i en rapport, och konstaterar att det var en av de tuffaste och jämnaste tävlingarna hittills i sonens karriär.

– Farten fanns där hela helgen men det är så små marginaler som avgör. William åkte hem med sin första VM-finalbiljett i bagaget. Han kan stolt summera fyra EM-finaler och en VM-final denna säsong.

Nu väntar en veckas ledighet innan tester börjar i Italien inför höstens WSK (World Series Karting) Final Cup som startar i oktober.