Yngst i Pingisligan

Bordtennis

BORDTENNIS: Det var en skräll när Lekstorp tog sig till Pingisligan i våras och nu mönstrar man det yngsta laget i högsta serien. Med enbart juniorlandslagsspelare i truppen är målet att hänga kvar.

I helgen väntar premiären av Pingisligan för damer och för första gången sedan 2013 finns Lekstorp med i högsta serien. Detta efter att man som nykomling i Superettan 2018/2019 tog en andraplats i serien på samma poäng som tabellettan Eslöv.
Matilda Hansson och Leah Tveit Muskantor finns kvar från förra årets trupp medan systrarna Lina och Moa Svensson har ersatts av två nyförvärv, Kornelia Jönsson och Charlotte Bardsley.

– Kornelia är utlånad från Eslöv och känner Matilda och Leah. Charlotte är från England och har varit på läger ihop med spelare från vårt lag och de träffades under EM. Charlotte tog där en fin skalp när hon besegrade en tredjeseedad tjej från Ryssland, säger tränaren Anders Karlsson.

I trion Hansson, Tveit Muskantor och Bardsley har Lekstorp därmed tre spelare som representerade sin länder i vårens junior-EM och även Jönsson har landslagsmeriter.

– Det är det yngsta laget i serien och åldern till trots är den uttalade målsättningen att klara sig kvar i serien. Ett tufft men fullt realistiskt mål med tanke på att samtliga tjejer hela tiden blir bättre, säger Anders Karlsson.

Han tror att Lekstorp kommer att överraska många och hoppas att man kan utmana alla lag i serien.
– Vi går ut tufft med att möta Arvika och Storfors. Arvika har fått ett starkt nyförvärv genom Zhang Fang som i stort sett bara radat upp vinster när hon tidigare varit med i Pingisligan. Storfors tillhör som vanligt absolut en av favoriterna. Det är ett lag som består av enbart utländska tjejer, fem-sex stycken, som spelar bordtennis på heltid.

Anders Karlsson ser årets säsong som en nyckelsäsong för att nå ett långsiktigt mål.

– Ett drömscenario är att visa alla att det även går att konkurrera högt upp i den högsta serien utan att laget värvar massa utländska spelare.