Alexander Abenius

Abenius (M): ”Lerums kommun ska vara en trygg plats”

Lerum

Alexander Abenius, Moderaternas kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande, om stationsområdet i Lerum.

– Först och främst vill jag säga att jag blev arg och ledsen när jag fick höra om händelsen. Vårt samhälle vill inte ha den här typen av kriminella här, och jag hoppas verkligen att de skyldiga straffas, med anledning av knivskärningen förra veckan.

Otrygga

Hur ser kommunen på området kring Lerums station?

– Polisen och vår säkerhetsenhet har identifierat Lerums station som en del av kommunen som individer känner sig otrygga på, men även Floda station sticker ut. Den bilden stämmer väl överens med vad invånare berättar för mig.

Vad har kommunen gjort för att öka tryggheten där?

– Vi har haft en mycket tät dialog med polisen som har det huvudsakliga ansvaret för tryggheten i vårt samhälle och just nu pågår ett intensivt arbete med att plocka fram konkreta åtgärder för att öka tryggheten kring våra stationer.

Hur tycker du själv att det är att gå av eller på tåget vid Lerums station kvällstid?

– Personligen känner jag mig alltid trygg när jag går där på kvällen, men jag förstår om många inte gör det. Därför utgår jag inte från min egen känsla, utan från de individer som faktiskt känner sig otrygga. Det är dessa individer jag finns till för.

Har du något annat du vill säga med anledning av det här?

– Vi tar händelsen på största allvar. Lerums kommun ska vara en trygg plats för våra invånare, men otrygg för kriminella