• Foto: Per Anger
    Överraskad. Kjell Svensson, vd för Andreas Stihl Norden, fick en glad överraskning på fredagsmorgonen när han fick ta emot en blomma och nomineringen som Årets utvecklingsföretag av Åsa Qvist Ek och Sven Karlsson.
  • Foto: Per Anger
    Utvecklare. Endorfin är nominerat som Årets utvecklingsföretag. Från vänster Sven Karlsson, Ordförande för FFLK, Linda Lindqvist, Emma Hurtig och Åsa Wennerbeck från Endorfin, Anders Westman, Närlingslivsenheten i Lerums kommun samt Åsa Qvist Ek, näringslivschef i Lerums kommun.
  • Foto: Per Anger
    HANTVERKARE. Gundi Bolin och hennes Syhuset Gundi har chans att ta hem priset som Årets hantverksföretag. Här omgiven av Sven Karlsson, ordförande FFLK samt Åsa Qvist Ek, näringslivschef i Lerums kommun och Anders Westman.

Åter galadags efter uppehåll

Näringsliv

Nu står det klart vilka som har chans att vinna priserna på årets upplaga av Entreprenörsgalan.

Sedan 2012 har kommunens företagare prisats och hyllats på Entreprenörsgalan. Senast hölls galan 2017 och den 8 november är det dags igen. Liksom förra gången äger festligheterna rum på Öijared Resort.

Under galakvällen blir det utöver trerätters middag och underhållning även prisutdelning i inte mindre än sex olika kategorier, varav en – Årets turismföretag – är ny.

Under förra veckans uppvaktades alla företagare som är nominerade till priser av reperesentanter för arrangörerna Lerums kommun, Företagarföreningen i Lerums kommun, FFLK, Företagarna och Qreativa.

Född tävlingsmänniska

På fredagsmorgonen rattades galabilen mot Stenkullen och Andreas Stihl Norden där bolagets vd Kjell Svensson överraskades med nomineringen Årets utvecklingsföretag och en blomma.

– Vad trevligt! Jag här född tävlingsmänniska och tycker om att tävla. När man blir uppmärksammad så här blir man glad och stolt, säger han.

Bolaget har haft sitt nordiska huvudkontor i Stenkullen sedan 1992, och har sedan dess byggt om inte mindre än sju gånger. Den senaste expansionen till lokalerna invigdes så sent som för några veckor sedan. Sedan 1994 har bolaget mer än tiodubblat sin omsättning.

Tagen av beskedet

Stopp nummer två var träningsanläggningen Endorfin i Stenkullen, som också de expanderat sin verksamhet flera gånger och som nu är nominerat som Årets utvecklingsföretag. Linda Lindqvist, receptionskoordinator på Endorfin, tog emot blommor och nomineringen.

– Jag blev helt tagen, det känns jätteroligt, säger hon.

Därefter gick färden till Hedefors där mästerskräddaren Gundi Bolin har sin verksamhet Syhuset Gundi. Företaget är nominerat till priset som Årets Hantverksföretag.

– Det känns bra, säger Gundi Bolin.