Baltichov körde över Kärra

Handboll

Efter uddamålssegern mot Torslanda i premiären blev differensen betydligt större i första hemmamatchen mot Kärra. Baltichov slutade aldrig att ösa på framåt och vann med 40–27.

I den inledande matchen fick Baltichov inte riktigt spelet att fungera även om man åkte hem med två poäng. Inte heller i lördags startade man på topp, men ledningen med två mål i halvtid växte snabbt i den andra halvleken där Baltichov till sist vann med 13 måls marginal.

– Vi kom inte upp på den nivån vi ville i första halvlek, vi hade ett gött snack i halvlek och lyckades visa att vi kunde spela bra och snabb handboll precis så som vi vill spela, säger lagkapten Moa Eriksson i en rapport från matchen.

Hon blev utsedd till matchens lirare och får beröm för sina ledaregenskaper av tränaren Jesper Nielsen.

– Även en extra ros till Victoria Olsson som gör det riktigt bra och visar vägen ända in i slutsekunden, säger han.

Efter två omgångar har Baltichov och Stenungsund full pott i en serie som bara innehåller sex lag och slutar innan jul. Efter nyår får sedan de två bästa lagen i tre division 2-serier kämpa om division 1-kontrakt.