Baltichovs första förlust

Handboll

Baltichov åkte på den första förlusten för säsongen när man föll med 21–16 borta mot Alingsås i lördags. Med resultatet 9–1 efter de första 20 minuterna blev uppförsbacken för brant, även om Baltichov därefter spelade bra handboll.

​– Det positiva vi tar med oss är att vi vinner andra halvlek med ett mål. Jag vill gärna höja försvarspelet där alla kämpar hela matchen, säger målvakten Amanda Andersson i en rapport.

Tränaren Jesper Nielsen utnämner sjumålsskyten Märta Tilly till lagets bästa spelare för hennes offensiva försvarspel och målskytte från svåra lägen. Han hyllar även Julia Bjerkesjö Dahlberg, som presterade bra på sin nya position som mittnia.

I serien som bara består av sex lag är Baltichov nu ett av fyra lag som står på fyra poäng efter tre matcher.