Dags för norra Floda att mobilisera

Debatt

Västra Stambanegruppen föreslår en ny järnvägssträckning mellan Drängsered, Uddared och kraftledningsgatan. Detta innebär att hela Drängsered och större delar av Uddared kommer att ligga inklämt mellan två järnvägar och vi som idag bor gränsande mot naturen, kommer istället att bo några meter från järnvägen.

Även om detta förslag låter helgalet och det kan förefalla helt orimligt, är det dags att ta detta hot på allvar. Förutom Västra Stambanegruppen, så tycks dessvärre också samtliga politiska partier i Lerum vara beredda att offra norra Floda. Idag är norra Floda attraktivt, men om detta förslag går igenom kommer vi som vill flytta härifrån troligen få svårt att sälja våra bostäder.

För mig är detta en politisk huvudfråga, men tyvärr kan det vara för sent att vänta tills nästa val. Jag lovar därför här och nu bort min röst nästa val till det parti som verkar mot detta förslag, från V till SD. Jag tror och hoppas att vi boende i norra Floda inte ger upp utan strid.
Tomas Bergsand