FBC vann tidig seriefinal

Innebandy

FBC Lerum började säsongen med en oväntad förlust mot Skogshall, men därefter har laget radat upp segrar och i lördags vann man seriefinalen mot Kumla.
– Det var roligt, det var den första värdemätaren på hemmaplan sedan premiären, säger tränaren Anton Olofsson.

I två av tre perioder var det Lerum som dominerade matchen mot Kumla.

– Vi var rätt överlägsna i den första perioden och tog ledningen med 4–0, sen släppte vi upp dem till 4–3 i den andra men det kändes inte som att det var någon större fara på taket, det kändes som att vi var mycket bättre, säger Anton Olofsson.

I början av slutperioden gjorde Noah Johansson sitt tredje mål för dagen och till sist vann FBC med 7–4.

– Det var en ganska grov miss i premiären men vi har haft en bra trend på slutet och hittat en röd tråd i det vi gör. Fast vi har spelat bättre borta än hemma, det är lite märkligt, säger Anton Olofsson.

Han tror att flytten till Lerums Arena påverkat då laget nu spelar inför en mindre publik i en större hall.

– Det blir inte riktigt samma stämning som det var tidigare. I Rydsbergshallen var det fler barn, vi har tappat 50-60 åskådare per match.

Ett bakslag för FBC är att den tongivande backen Simon Bjertin drabbats av en knäskada.

– Han kommer nog att få magnetröntgen i övermorgon. Vi vet inte hur allvarligt det är men han har varit korsbandsskadad tidigare och det är ingen positiv prognos.

Olyckan var framme i matchen mot Stenungsund, sannolikt har han skadat både menisken och ledbandet och det mesta pekar på att han missar resten av säsongen.

– Allt annat vore ett mirakel.

Samtidigt tappar laget Anton Sjölund Jurado, som i samförstånd med klubben bryter kontraktet. Anledningarna är bland annat bristande motivation och att han behöver mer speltid på den position han har i det spanska landslaget.

– Hos oss har han spelat vänsterback men är center i spanska landslaget. Framför allt tappar vi en god lagkamrat som alltid låter laget gå före jaget, säger Anton Olofsson.

I samma serie som FBC är Floda en oväntad nästjumbo. Laget har bara tagit en poäng på de sex första omgångarna och i lördags föll man borta mot Stenungsund som vann med 6–5.