Foto: Daniel Stenholm
Utmärkelser. Fyra av seglarna har anknytning till Lerum, Carl Hörfelt (bakre raden, näst längst till höger) Alice Moss (främre raden, till vänster), Amanda Ljunggren och Martina Carlsson (främre raden, till höger).

Fina utmärkelser till Lerumsseglare

Segling

Lerumsseglare fick utmärkelser i båda juniorkategorierna när Svenska Seglarförbundet prisade årets mest framgångsrika seglare i helgen. Carl Hörfeldt, Alice Moss, Martina Carlsson och Amanda Ljunggren fick utmärkelser.

Det var i samband med Mästarnas Mästare på Marstrand som elva seglare i sju olika katergorier uppmärksammades.

Utmärkelsen Årets junior, den så kallade Geddapokalen, gick till Carl Hörfeldt från Lerums Segelsällskap och Alice Moss, tidigare Lesseglare som numera tävlar för GKSS. ”För en stark insats av en mixad besättning i en av världens mest konkurrensutsatta juniorklasser”, står det i motiveringen på svensksegling.se. På VM i 29er tog de ett brons i overallklassen med 175 deltagare från 30 nationer. Under säsongen vann de även vårens samtliga GP-seglingar, kom fyra i Kieler Woche och vann öppna klassen i junior-SM.

Utmärkelsen Halvan, för den bästa placeringen bland juniorer, går till Martina Carlsson och Amanda Ljunggren för deras guld i öppna UVM i 29er. De tog även brons i UVM. Martina Carlsson seglar för Lerums Segelsällskap och även Amanda Ljunggren från Marstrands SS har Lerumsanknytning som elev på seglargymnasiet.

– Målet för säsongen var att komma topp fem i UVM och att vi kunde ta ett brons där och sen även ett guld blev en chock, men vi är väldigt stolta, sa Martina CArlsson i en intervju med LT i augusti.