Emma Lundblad (längst fram) och Jasmine Hallberg har startat en ny säsong med Floda. Arkivfoto: Daniel Elfvelin

Floda siktar på nytt kval

Innebandy

Serien startade med en förlust, men i den andra matchen mot Lindome gav Floda ett styrkebesked och vann. Siktet är inställt på en ny kvalplats till allsvenskan.

Förra säsongen var lagets bästa någonsin när man med god marginal kom tvåa i serien, bara en poäng bakom vinnande Backadalen. Efter 0–0 i första kvalmatchen mot föll man på bortplan, vilket betydde en ny säsong i division 1.

– Det är en ny säsong och en ny trupp men vi är inte nöjda över att ha gjort vår bästa säsong någonsin förra säsongen. Vi vill inte vara i sämre i år utan ta oss till nytt kval till att börja med, säger tränaren Jonas Lundblad.

Men ni har inget uttalat mål att ni vill gå upp?

– Nej, inte än, första delmålet är att vi ska ta oss till kval, säger tränaren, som dock är övertygad om att Floda kommer stöta på hårdare motstånd.

– Det är många lag som har värvat bra spelare och jag tror att serien kommer att bli jämnare.

Jonas Lundblad bedömmer att Flodas trupp är jämnstark med förra årets upplaga.

– Den ser bra ut. Vi har tappat några bra spelare men fyllt på med duktiga spelare också. Vi har ungefär samma styrkor med väldigt mycket spetskompetens och nu har vi fått in en del stabila backar.

23 spelare utgör truppen, vilket är en handfull fler än tidigare. Detta betyder att man har som utgångspunkt att starta matcherna med tre femmor, vilket inte alltid var möjligt tidigare.

Nöjd storspelade

Serien startade med en förlust borta mot Partille men i fredags följde man upp med en seger i hemmapremiären mot Lindome. Tremålsskytten Hanna Idborg, nyförvärv från Ale, gav Floda ledningen i tionde minuten, en ledning som man sedan aldrig släppte. Floda vann med 9–4 och tränaren lyfter fram lagets 17-åriga målvakt Caroline Nöjd som till den här säsongen har tagit en ordinarie plats i truppen.

– Siffrorna rann iväg lite men är det någon som jag ska höja hos oss så är det Carro Nöjd. Hon spelade lite under förra säsongen och stod i kvalet. Mot Lindome storspelade hon och räddade fantastiskt många skott.