Lekstorp vann dramatiska premiärmatcher

Bordtennis

Det blev många långa matcher och Lekstorps spelare vann de avgörande bollarna när laget inledde serien med 8–6-vinster mot både Alingsås och Horred.
– Vilken pingisdag och vilken krigarinsats, summerar den spelande tränaren Anders Karlsson.

Det var i söndags som Lekstorp inledde sin säsong i division 1 med två matcher. 14 av de 28 matcherna gick till skiljeset och Gråbolaget vann 10 av skiljesetsmatcherna.

I första omgången väntade rivalen Alingsås.

– Det brukar bli spännande, händelserika matcher när vi möts och den här matchen var inget undantag, säger Anders Karlsson.

Han blev själv matchhjälte när han vann den sista och avgörande matchen i skiljeset. När Anders Karlsson hade slagit in matchbollen till seger 11–4 i setet hade mötet pågått i fyra och en halv timme.

Efter en snabb lunch spelade Lekstorp sedan mot Horred i ett möte som skulle komma att få en ännu mer dramatisk upplösning. Sedan Tony Tenvid gett Lekstorp ledningen med 7–6 avgjorde Emil Pettersson matchen genom att vända ett underläge och vinna de två sista seten mot Karl Bramfors. I det sista setet räddade Emil Pettersson en matchboll innan han vann med 15–13.

– Fyra poäng till Lekstorps IF som flyger upp på en andraplats i division 1 västra. Väldigt viktiga poäng att få in i en serie som ser tokjämn ut på förhand. En väldigt fin laginsats där alla levererar och ger 110 procent i varje match, säger Anders Karlsson.