LIS semifinalklart i historiskt SM

Fotboll

Lerums IS F03 är klart för semifinal i SM-slutspelet för F17-lag. I söndags slog man ut Rosengård efter ett sent segermål i kvartsfinalen.

Det var en svår motståndare med fyra flicklandslagsspelare som gästade Rydsbergsplan i söndags. Efter en mållös första halvlek tog Lerum ledningen i början av den andra genom ett mål av Hanna Wijk. Rosengård kvitterade i samband med en hörna men i den 85:e minuten avgjorde Karin Tebelius med sitt 2–1-mål.

Även semifinalen spelas på hemmaplan på söndag, då Djurgården kommer på besök. Dagen innan spelas den första semifinalen mellan Umea och AIK.

De fyra kvarvarande lagen kämpar om att bli den historiska första mästaren i SM för F17-lag. Till den här säsongen valde Svenska Fotbollförbundet ett nytt upplägg där man tog bort F16-SM och ersatte med en SM-serie för 17-åringar. Ett 70-tal lag delades inledningsvis upp i sju regionala serier där Lerum vann Västra Götaland-serien före Zenith. I första slutspelsmatchen slog Lerum sedan ut Furulund efter seger 5–4 på övertid innan man nu alltså besegrade Rosengård, som vann serien i Södra Götaland.

Semifinalmotståndaren Djurgården kommer till Lerum efter segrar mot Kvarnsveden i åttondelsfinalen och Örebro i kvartsfinalen.