Arkivfoto: Daniel Elfvelin
Tobias Hansson i höstens derby mot Lerum.

Målrekord av Hansson

Allmänt

Under hela säsongen har nyförvärvet Tobias Hansson vräkt in mål för Stenkullen, och i den sista matchen stod han för en bedrift han aldrig lyckats med på seniornivå tidigare. Han gjorde hela fyra mål och stannar på 24 mål.

Efter en lång säsong kände sig Tobias Hansson sliten i kroppen inför mötet med Lunden, men uppenbarligen fick han fart på benen. När domaren blåste av matchen var han – återigen – den stora matchhjälten. Den 32-årige forwarden vill dock tona ner sin egen betydelse.

– Det var tre smörpass där jag kunde stå på mållinjen och raka in bollen, sen var det ett mål som var lite mer prestation, säger Tobias Hansson, och berättar om det tredje målet där han startade sin aktion med att vinna en nickduell och avslutade genom att runda målvakten och rulla in bollen i öppet mål.

Och han medger att det kändes extra skönt att vinna det mentala spelet mot Jonathan Tobiasson, den tidigare lagkompisen i Lerum som numera vaktar Lundens mål.

Än är det inte klart att Tobias Hansson blir seriens skytteligavinnare. Men det ska extremt mycket till om någon ska snuva honom på titeln. Kodes Markus Anderby har chansen, men för att komma upp i samma antal mål måste han upprepa Tobias Hanssons prestation och göra fyra mål i den uppskjutna matchen mot United Africa. Även Jonathan Hartwig i samma lag har en teoretisk möjlighet, men han måste göra sex mål för att gå upp jämsides.

– Det skönaste är att vi vunnit serien och om jag vinner skytteligan är det en bonus, säger Tobias Hansson.

Både tränaren Micael Jacobsson och Ingemar Holm, senioransvarig, lyfter fram honom som en av de stora nycklarna till seriesegern. Själv ser Tobias Hansson sina mål som en produkt av en stark laginsats, där han blivit serverad många fina passningar och gjort enkla mål genom att stå på rätt plats vid rätt tillfälle.

– Som ensam spelare på topp så ska jag göra många mål och vi har spelat ett spel som gynnar mig med mycket kamp. Det behöver inte alltid se så snyggt ut men det är effektivt.

Om inte någon av Kodespelarna öser in mål i seriens sista match på lördag är Tobias Hanssons första skytteligatitel ett faktum.

– Jag har gjort 13 mål som mest under en säsong innan och det är kul att jag ha gjort fler mål än antalet matcher (24 mål på 22 matcher). Det är jag stolt över.