Maratonlöpare vann veteran-SM

Friidrott

65 år gammal visade Tony Elias i lördags att man inte behöver vara någon ungdom för att utvecklas på löparbanan. Han kapade sin SM-tid i maraton från 2017 med tio minuter när han tog guld i veteranklassen.

Det var Växjö Marathon som i år hade status som veteran-SM. Fyra löpare från Lerum Friidrott fanns på plats och i 65-årsklassen överraskade Tony Elias sig själv med att ta guld.

– Jag tänkte inte att det skulle gå så bra utan att det skulle gå ungefär som förra gången, säger han.

För två år sedan kom han trea.

– Då sprang jag på 3,43 men när jag startade nu sprang jag lite snabbare än jag brukar. Efter en mil kändes det fortfarande bra och sedan bara sprang och sprang jag.
Tony Elias gick i mål på tiden 3,33,32, två minuter före tvåan Slimo Safouane från Oskarshamn. Den nyblivna SM-vinnaren startade sin löparkarriär sent när han flyttade till Lerum för 15-talet år sedan.

– Utanför mitt fönster såg jag en massa löpare som sprang och tränade för Lerumsloppet.
Tony Elias fimpade sin sista cigarett, började träna själv, och gick för två år sedan med i Lerum Friidrott.
De övriga Lerumslöparna i Växsjö var Magnus Magnusson, femma i klassen M50 på tiden 2,49,00 samt Tobias Nilsson och Niklas Rung som kom sexa respektive nia i M45 på tiderna 2,58,25 och 3,02,00.