Arkivfoto: Per Anger

Ny upphandling om driften av campingen i Lerum

Lerum

Har du alltid drömt om att driva camping? Nu har du chansen när Lerums kommun ska upphandla driften av campingen vid Aspen.

Det blir nu andra gången som Lerums kommun går ut med en upphandling för att hitta någon som ska driva campingen i framtiden. Vid den förra upphandlingen, som genomfördes i våras, fick kommunen inte in några anbud. Men, som LT har rapporterat om tidigare, är det nu en utökad yta det handlar om – området har expanderats från 34 000 kvadratmeter till 48 000 kvadratmeter.

– Campingområdet är viktigt för besöksnäringen i Lerums kommun. Med den nya upphandlingen hoppas vi ytterligare kunna stärka vår kommun som besöksort, säger Alexander Abenius (M), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande från de fyra majoritetspartierna.

I pressmeddelandet skriver M, C, L och KD att ”campingverksamheten kommer kunna vara igång redan till våren 2020, men senast våren 2021 om de nya campingägarna behöver ytterligare tid för att dra igång sin verksamhet”.