• Foto: Carina Svensson
  • Foto: Carina Svensson
  • Foto: Carina Svensson
  • Foto: Carina Svensson

Revyn hedrar en go göteborgare

Kommunen

Gapskratt och igenkänning ska det bjudas på i Fars-o-No-Belts nya revy Cederhöks café, med nummer hämtade ur den sköna göteborgarens arv. Och just nu pågår repetitionerna för fullt.

Revygänget repeterar på olika håll i kommunen. Den här torsdagskvällen, i förra veckan, är de hemma hos Marita och Lars-Erik Snällman. Efter att det inledande fikat är avklarat drar repetitionerna igång.

– Vänta, jag måste bara hälla upp och ta med en kopp kaffe till, säger Tommy Wiss.

– Även om du inte har några scenvanor så har du sena vanor, skrockar Jan Lundberg och de som inte har hunnit lämna köket skrattar och nickar uppskattande.

Ensamble

Ute i vardagsrummet ställer sig sedan Tommy Wiss, Jimmy Hellgren och Peter Eriksson på den påhittade scenen och levererar sina repliker med säkerhet. De övriga sitter och tittar. Och brister ut i gapskratt med jämna mellanrum – även om det med all sannolikhet inte är första gången de hör skämten. Stämningen är god.

Favorit

Den 9 november är det premiär för Cederhöks café. Föreställningen, som visas i Torpskolans aula, sätts även upp den 16 och 23 november.

Varför Sten-Åke Cederhök?

– För att han är en favorit. Jätterolig, slår Marita Snällman fast och fortsätter:

– Vi ville hålla oss till och hedra de gamla revyerna och har med många klassiska nummer, som många känner igen. Det är roligt om inte de gamla revykungarna försvinner.

Det är dock inget från Albert och Herbert.

Varför ska Lerumsborna komma och kolla?

– För att det här gänget gillar att roa. Det är ett gott gäng. Många äldre kommer känna igen numren och skratta igenkännande, men det vore roligt om även yngre kom och tittade, svarar Marita Snällman.

– Det är folkligt, och lite långsammare tempo än mycket som görs idag. Och Sten-Åke Cederhök är en riktigt go göteborgare, tillägger Suzanne Sundquist.