Foto: Pressbild
Visionär. Johan Hansson, vd för Stampen Media, ser vikten av att bedriva tidningsverksamhet i Lerums kommun.

Stampen tar över Lerums Tidning

Kommunen

Krisen för Lerums Tidning är över. Stampen kommer in som ny ägare och säkrar tidningens överlevnad.
– Vi visste att vi ville ta över Lerums Tidning redan från början, säger Johan Hansson, koncernchef för Stampen Media.

Efter konkurs av Lerums Tidning ägarbolag stod det i torsdags klart att Stampen Media tar över och fortsätter att ge ut Lerums Tidning tillsammans med systertidningen Alingsås Tidning.

Varför ville ni driva Lerums Tidning vidare?

– För att Lerums kommun är en expanderande kommun och ett viktigt område för oss. Och för att det är en fin lokaltidning som vi vill fortsätta att driva vidare, svarar Johan Hansson, Stampen Media.

När visste ni det?

– Det var klart redan från början. När det blev konkurs var ambitionen att ta över och driva vidare Lerums Tidning tillsammans med Alingsås Tidning.

Tanken är nu att läsarna ska känna igen sig. Tidningen ska fortsätta vara en kommunal informationskanal, både redaktionellt och annonsmässigt.

– Redaktionen ska fortsätta med arbetet att granska det som sker, och vi ser över tid potential för fortsatt utveckling. Att ingå i en stor koncern med större resurser och ett större sammanhang kan utveckla produkten för både läsare och annonsörer, slår Johan Hansson fast.

Vill du tillägga något?

– Vi är jätteglada över att ha tagit över Lerums Tidning och att tidningen nu kan fortsätta att belysa det som sker lokalt, svarar Johan Hansson.

Samtidigt med denna affär har Stampen Media och Gota Media tecknat ett intentionsavtal. Avtalet inebär att Stampen köper Alingsåskuriren och 50 procent av aktierna i Ortstidningar i Väst, vilket innebär att mediekoncernen blir ensamägare.

Ortstidningar i Väst består av Kungälvs-Posten, Mölndals-Posten, Lokaltidningen STO, Kungsbacka-Posten och ST-Tidningen.

Affären innebär att Stampen Media adderar cirka 30 000 prenumeranter och drygt 100 miljoner kr i årlig omsättning.

– För Stampen Media är det viktigt att upprätthålla den lokala kvalitetsjournalistiken i de områden där vi verkar på västkusten. Stampen Media med vår huvudägare Polaris Media ser fram emot att fortsätta utveckla mediehusen i Alingsås och Ortstidningar i Väst, säger Johan Hansson i ett pressmeddelande.

Viveka Hedbjörk, som är publisher för Hallandsposten och Hallands Nyheter, kommer att bli tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare för Alingsås och Lerums Tidning, till dess att en permanent lösning är på plats.