Tjäder femmålsskytt i osannolik vändning

Innebandy

Vid ställningen 5–0 i slutet av den andra perioden såg matchen mellan Partille IBS och FBC Lerum avgjord ut. Men reduceringen av Julia Tjäder blev en väckarklocka, när matchen var slut hade den tidigare Pixbokaptenen gjort ytterligare fyra mål och FBC vänt till seger med 5–7.

Partille startade matchen klart bäst och enligt referatet på FBC Lerums hemsida var hemmalagets stora ledning välförtjänt. Med två minuter kvar av den andra perioden gjorde Julia Tjäder 5–1, ett mål som skakade liv i Lerumsspelarna. ”Samtliga i Lerum var nu bra, men det sprakade lite extra kring Julia Tjäder denna eftermiddag”, skriver klubben på hemsidan.

Den meriterade forwarden gjorde sedan två raka mål till innan Sofia Brydolf gjorde ett mål och Josefine Wollberg kvitterade med drygt två minuter kvar. Innan kvitteringen hade Lerums målvakt Laura Ekman svarat för en superräddning följd av en missad Partillestraff.

Tiden 18,24 fick istället Lerum chansen att ta ledningen på straff. ”Julia Tjäder var stensäker och fullbordade vändningen genom att kallt runda målvakten och lägga in 5–6. Lerum vann sedan bollen högt och Julia Tjäder satte också 5–7 och Lerum hade via en magisk sistaperiod stått för en otrolig vändning.”

Efter fem omgångar ligger Lerum tvåa i tabellen, en poäng efter ledande Zenith. Med tre poäng upp till Zenith ligger Floda på fjärdeplats efter en storseger, 3–17, borta mot jumbon Lindås Rasta. Hanna Idborg blev bästa målskytt med fyra mål och matchen hade även två tremålsskyttar, Emma Lundblad och Alinde Fredriksson.