Foto: Maria Lindeskär
Tomas Sjödin gästar Skalsjö kyrka 24 oktober.

Tomas Sjödin gästar Skallsjö kyrka

Floda

Torsdag 24 oktober gästas Skallsjö kyrka av författaren och pastorn Tomas Sjödin. Med sig har han dessutom en damkör med 35 sångare.

Tomas Sjödin debuterade som författare 1993 och har sedan dess gett ut ett 15-tal böcker. Han har även skrivit ett flertal krönikor i Göteborgs-Posten, och har gjort flera uppskattare Sommar- och Vinterprat i radio. Hans senaste bok, Lita på att det ljusnar, släpptes 2019 och är en samling av 71 texter och krönikor.

Den 24 oktober gästar Tomas Sjödin Skallsjö kyrkas så kallade Prismakväll under rubriken ”En strimma av ljus – om källan i vårt inre, den gudomliga kärleken och ljuset åter”. Med sig har Sjödin även en damkör med 35 sångare från Mölnlycke och Jonsered.

Flera av Tomas Sjödins texter har tonsatts av Camilla Voigt. Sångerna kommer att framföras till ackompanjemang av Jonas Franke-Blom på cello och Per Boqvist på slagverk.