Arkivfoto
Natten till söndag blev en ung man knivskuren vid Lerums station. Två män i 20-årsåldern har nu begärts häktade vid Alingsås tingsrätt, misstänkta för grov misshandel.

Två män begärs häktade för knivskärning i centrala Lerum

Lerum

En man i 20-årsåldern blev natten till söndag knivskuren i centrala Lerum. Två män har nu begärts häktade, misstänkta för grov misshandel.

Klockan 02.13 natten till söndag fick polisen larm om att en ung man hade blivit knivskuren vid Lerums station. Två män ska efter händelsen ha avvikit från platsen på en moped. De båda männen, som är i 20-årsåldern, greps senare vid Oluff Nilssons väg i Partille och anhölls på söndagsmorgonen. Den knivskurne mannen fördes till Östra sjukhuset för vård. Enligt presstjänsten på Sahlgrenska Universitetssjukhuset ska mannen ha fått lindriga skador.

Vice chefsåklagare Ove Jäverfelt leder förundersökningen, och begärde på måndagen de två unga männen häktade, misstänkta för grov misshandel.

– Det finns risk att i alla fall den ene fortsätter med brottslighet. Det finns även risk att de båda kan påverka bevisningen, säger han.

Är det båda två som har utfört misshandeln menar du?

– Jag kommer inte att gå in på detaljer, men jag bedömer att de har gjort det tillsammans och i samråd.

De misstänkta männen har förordnats offentlig försvarare. Båda förnekar brott.

Finns det vittnen till händelsen?

– Ja det finns ett antal vittnen. Dels målsägarens kamrater, men även taxichaufförer och andra personer säger Ove Jäverfelt.

Vad händer härnäst?

– Nu ska vi säkra upp bevisning och analysera den bevisningen vi har tagit in, avslutar Jäverfelt.

Häktningsförhandlingen är planerad att hållas idag onsdag.