Arkivfoto

Åtalas för att ha kastat molotovcocktail på ung kvinna

Floda

Den unga kvinnan fick andra gradens brännskador när en molotovcocktail kastades mot henne. Nu åtalas en ung man för grov misshandel.

Det var i början av juni som en ung kvinna fick en brinnande så kallad molotovcocktail, en flaska med brännbar vätska, kastad mot sig vid Alléskolan i Floda. Flaskan träffade kvinnans fot och hon drabbades av smärta och en brännskada av andra graden.

En man i 18-årsåldern som åklagaren menar kastade flaskan åtalas nu för grov misshandel alternativt vållande till kroppsskada, grovt brott. Enligt åklagaren har den unge mannen visat särskild hänsynslöshet och råhet vid gärningen, som åklagaren menar var livsfarlig.

En annan ung man, också han i 18-årsåldern, åtalas för medhjälp till grov misshandel. Enligt åklagaren ska han ha skjutsat den andra mannen till platsen, stannat så att han kunde kasta flaskan, och därefter ha kört därifrån.

Ynglingen som åtalas för att ha kastas flaskan har erkänt vållande till kroppsskada men nekar till att ha begått ett brott uppsåtligen. Den andra mannen förnekar brott.