Era barn syns inte!

Debatt

Varje dag åker jag till jobbet mellan klockan 07:00-08:00 och det är förvånande att inga barn har reflexväst när de går eller cyklar till skolan.
Jag bor i Floda och åker mellan järnvägen mot motorvägen, dagligen kommer barn gåendes samt cyklandes ned för backen. De flesta har inga lampor på cykeln men ingen har reflexer möjligen förutom en liten sträng på någon jacka som knappt syns. Rätt ut, korsandes utfarter utan att stanna upp kör de – och det är ett under att ingen blivit påkörd än.

Är klockan 07:30 är det lätt att bli lurad att man syns, och alla barn cyklar på trottoaren under gatlyktorna. Men de syns knappt ändå.
Att vuxna väljer att vara en vandrande trafikfara kommer vi nog få leva med, men barnen? Som förälder har man ett ansvar och cykelhjälmen ser ni till att de har på huvudet, men en reflexväst för 49 kr vill ni inte utrusta dem med?

”De skäms” ”det är pinsamt” är argument jag hört. Men då föreslår jag att skolan går ut med riktlinjer så att föräldrar, som inte har eget sunt förnuft, har något att stödja sig emot.

Tycker det är skrämmande att så få använder reflex och barnen är ju ändå det käraste vi har.

  • Småbarnsmamman