• Foto: Per Anger
    LERUMSBESÖK. Ola Hedén och Lars Classon är aktuella med den gemensamma föreställningen Tralala – om helvetet vi kallar livet som spelas på Dergårdsteatern i Lerum 17 november.
  • Foto: Per Anger
    LERUMSBESÖK. Ola Hedén och Lars Classon är aktuella med den gemensamma föreställningen Tralala – om helvetet vi kallar livet som spelas på Dergårdsteatern i Lerum 17 november.

Gästar Dergården med dramakomedi

Teater

De lärde känna varandra på Vallarnas friluftsteater. Nu har Flodabon Ola Hedén och Lars Classon skrivit en föreställning ihop. I november spelas den på Dergårdsteatern.

Lars Classon är uppvuxen i det lilla samhället Fegen i Svenljunga kommun. Som son till Krister ”Stefan & Krister” Classon är han mer eller mindre född in i underhållningsbranschen. Han har jobbat som manusförfattare och regissör i 15 år, och har även stått på scenen i ett stort antal komedier och revyer.

Flodabon Ola Hedén har haft en lite mer krokig väg till scenen. Han är uppvuxen på Källö-Knippla i Göteborgs norra skärgård, och jobbade tills han var i 25-årsåldern som elektriker. Han hade länge spelat hockey och fotboll, men skador satte stopp för idrottandet. I jakten på en ny hobby kom i kontakt med teaterns värld och efter det var han fast. Han sa upp sig från sitt jobb och sökte in till en teaterutbildning.

Vallarnas friluftsteater

Lars Classon och Ola Hedén lärde känna varandra för några år sedan när de jobbade ihop på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg – Lars som manusförfattare och Ola som skådespelare. Nu är de aktuella med föreställningen Tralala – om helvetet vi kallar livet, där duon själva står för allt: manus, regi och skådespeleri.

Föreställningen beskriver duon som en dramakomedi, Den tar sin utgångspunkt i två på ytan väldigt olika personer som inte känner varandra men som går på bio för att se samma film. Båda två somnar och när de vaknar är de inlåsta, och tvingas att umgås med varandra.

– Inuti är de båda två människor med liknande problem. Och det kanske finns en anledning till att det är just de två som är där, säger Lars Classon.

– Det är en komisk föreställning men den har också en djupare botten, fortsätter han.

Ute på turné

Sedan mitten av september är Lars Classon och Ola Hedén ute på turné med föreställningen. Under hösten har de totalt 25 föreställningar inbokade. Och har de ett 15-tal föreställningar inbokade redan.

– Vi hoppas på 25 föreställningar även i vår, säger Lars Classon.

Den 17 november spelar de på Dergårdsteatern i Lerum, som ju får anses vara Flodabon Ola Hedéns ”hemmateater”.

Ola Hedén, som tidigare spelat på Dergården två gånger med föreställningen Alla heter Allan, hyllar teaterlokalen.

– Det är en otroligt skön och bra teaterlokal att spela i. Den har bra akustik och är lagom stor, säger han.

Han och Lars Classon hoppas att Lerumsborna ska sluta upp mangrant.

– Det vore jätteroligt om de ville komma, det är en jäkligt bra historia och det kommer att bli en trevlig kväll, avslutar Ola Hedén.