• Arkivfoto
  • Arkivfoto

Lerums revykung har avlidit

Lerum

Rolf Klang – Lerums revykung – har avlidit.
Han var en viktig kraft i kommunens kulturliv, och var bland annat en av dem som startade Lerumsrevyn 1971.

Rolf var 80 år när han dog. Han har satt ett stort avtryck. Förutom att ha skrivit en lång rad nummer till Lerumsrevyn var han också engagerad i Nääskrönikan, Operetten och skolmusikalerna som sattes upp av niondeklassarna på Torpskolan. Han var också lärare på Torpskolan under många år.

Hyllade

2016 gjorde teatergruppen Fars-o-No-Belt en hyllningsrevy med sång- och talnummer som hade skrivits av revykungen till Lerumsrevyer från 1971 till 2010. Två av de starka krafterna i ensemblen, Marita Snällman och Thomas Jeryd, förklarade att de har sett på Rolf Klang som en idol.

Jätteroligt

Under premiären satt en märkbart rörd och glad Rolf Klang på första bänkraden. Efter sista akten fick han en ros av samtliga skådespelare.

LT: reporter ställde frågan hur det kändes att bli hyllad under sin livstid. Och Rolf svarade med ett stort leende:

– Jätteroligt.

Marita Snällman är nöjd med att de satte upp revyn.

– Vi är väldigt glada över att vi gjorde minneskavalkaden när han fortfarande var i livet, säger hon och fortsätter:

– Jag har bara gott att säga om Rolf.

Hon berättar om middagarna han ordnade tillsammans med Gunnel Gunnarsson, om sommarhuset på Brattön där revygänget brukade ha av­spark och om alla resor runt om i världen och summerar.

– Han var en oerhört fin människa.

Kollegan Thomas Jeryd tillägger:

– Han var också en fantastisk teaterskapare som kom med många genomtänkta idéer. Han var inte rädd för att prova nya saker och hade förmågan att få folk att genomföra dem.