Svensk Exponeringsteknik Aktiebolag redovisar marginal som slår branschsnittet

Årsredovisningen är nu offentlig. Företaget hade cirka 23,5 miljoner kronor i omsättning, en nedgång på en procent från året före. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, drygt två miljoner kronor mot cirka 2,8 miljoner kronor.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeLerum|

Rörelseresultatet sjunker med drygt 1,4 miljoner kronor till ungefär 1,9 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på åtta procent, som är lägre än 2021. Då var rörelsemarginalen 13,9 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen tillverkning av möbler är motsvarande snitt fyra och en halv procent. Noteras ska att företaget har ett dotterbolag, och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig.

Fakta om Svensk Exponeringsteknik

Svensk Exponeringsteknik grundades 2001. Bolagets huvudbransch är tillverkning av kontors- och butiksinredningar. Företaget har ett dotterbolag. Redovisningsperioden löper från maj till april.

Styrelseordförande är Ronny Lennart Lejudd (67).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Svensk Exponeringsteknik det tolfte största företaget inom sin specifika bransch i Västra Götaland, som är tillverkning av kontors- och butiksinredningar.

Företaget är också det 61:a största i landet. Det finns 34 företag i samma bransch i Västra Götaland.

ANNONS