Fredrik Ängderviks kompis Micke, som har en cp-skada, vid trappan upp till perrongen på Floda station.
Fredrik Ängderviks kompis Micke, som har en cp-skada, vid trappan upp till perrongen på Floda station. Bild: Fredrik Ängdervik

Fredrik Ängdervik (MP): Jag skäms över Floda station!

Midsommar firas bäst med god mat, lekar och vänner. Därför bjöd vi hem ett gäng vänner för att fira midsommar med oss. Men samtidigt som jag gjorde det så skämdes jag, jag skämdes över Lerums kommun, eller mer bestämt över tågstationen i Floda, skriver Fredrik Ängdervik (MP) i en insändare.

ANNONS

Micke, en nära vän, har en CP-skada och är beroende av sin rullstol. Han är en aktiv och självständig kille, bor själv, spelar ishockey på sin fritid och är fotograf till yrket. Han är van vid att klara sig själv i vardagen, men i Floda förminskas han och behöver förlita sig till andra.

Micke och många andra rullstolsburna vill vara självständiga och åka kollektivt precis som gående personer. Tack vare anpassade tåg så slipper han vara beroendet av färdtjänst. Självständigheten som Micke har kämpat för i hela sitt liv försvinner i samma stund som han lämnar tåget i Floda. Härifrån kan han inte ta sig utan hjälp. Det är pinsamt att Lerum inte har en högre tillgänglighet.

Ska kunna känna sig självständig

Helt oavsett om det är Västra Götalandsregionen, Trafikverket eller Lerums kommun som bär ansvaret, så borde detta prioriteras av det politiska styret, för detta gäller ju självklart inte bara Micke, detta gäller ju alla som åker tåg västerut från Floda. Det är svårt att ta med en cykel, omöjligt med rollator och otroligt svårt med en syskonvagn.

Detta är ingen ny fråga, PRO har lyft den vid ett flertal tillfällen och det är dags att göra en insats, det är dags att göra något kraftfullt. Planer på trygghets- och äldreboende i Floda ökar behovet ytterligare, det går inte att skapa en bra plats för äldre utan rätt infrastruktur. Lerum ska vara en plats för alla oavsett vilka förutsättningar livets lotteri har tilldelat dig, inte bara för företagare. I Lerum ska man kunna känna sig trygg och självständig.

Föreslår en namninsamling

I februari utlovade majoriteten krafttag i frågan i Lerums tidning, det talades om medfinansiering med mera. Vad har hänt det senaste halvåret? Kanske är det dags att byta utredningar och löften mot handling.

Kanske är det nu som kommunstyrelsens ordförande ska skapa en namninsamling och fara till VGR?

Fredrik Ängdervik (MP)

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Lerums Tidning i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS