I oktober 2023 tog utbildningsnämnden ett beslut att ge förvaltningen i uppdrag att upprätta en handlingsplan för att långsiktigt och varaktigt finna former för att balansera verksamhet och ekonomi, skriver Renée Bengtsson (S) och Maria Bergstedt.
I oktober 2023 tog utbildningsnämnden ett beslut att ge förvaltningen i uppdrag att upprätta en handlingsplan för att långsiktigt och varaktigt finna former för att balansera verksamhet och ekonomi, skriver Renée Bengtsson (S) och Maria Bergstedt. Bild: Per Anger

Insändare: Inga politiska beslut att säga upp lärare

Handlingsplanen är färdig i mars 2024, och innan dess tas inga politiska beslut gällande balanserad verksamhet och ekonomi, skriver Renée Bengtsson (S) och Maria Bergstedt (M), utbildningsnämnden.

ANNONS
|

Svar till ”Låt inte ekonomin prisa ut våra lärare”, 30/1.

Med anledning av insändare och nyheter i media så vill vi klargöra följande;

Lerums kommun har en budget på cirka 3 miljarder kronor. Av dem används närmare hälften 1,5 miljarder kronor till utbildningssektorn. I år, 2024, har utbildningssektorns budget stärkts med 75,2 miljoner kronor för att kompensera för bland annat ökade verksamhetskostnader och för att få en budget i balans. Budget är ett politiskt beslut och utgör en ram för förvaltningen. Sedan är det förvaltningens uppgift att fylla ramen med verksamhet.

I oktober 2023 tog utbildningsnämnden ett beslut att ge förvaltningen i uppdrag att upprätta en handlingsplan för att långsiktigt och varaktigt finna former för att balansera verksamhet och ekonomi. Handlingsplanen är färdig i mars 2024, och innan dess tas inga politiska beslut gällande balanserad verksamhet och ekonomi. Vilket innebär att inga beslut att säga upp lärare på grund av ekonomiska svårigheter har tagits politiskt.

ANNONS

Renée Bengtsson (S), ordförande utbildningsnämnden

Maria Bergstedt (M), vice ordförande utbildningsnämnden

LÄS MER:Insändare: Låt inte ekonomin prisa ut våra lärare

LÄS MER:Här är byggprojekten i Lerum 2024 – från vägar till skolor

LÄS MER:Föräldrar larmar om brister på Hästhagenskolan i Floda

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Lerums Tidning i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS