Vi måste kraftsamla för att ge alla möjlighet att röra på sig och idrotta, skriver debattörerna. Arkivbild.
Vi måste kraftsamla för att ge alla möjlighet att röra på sig och idrotta, skriver debattörerna. Arkivbild. Bild: Elisabeth Alvenby

Insändare: Liberalerna vill se en boulebana för inomhusbruk

Vi måste kraftsamla för att ge alla möjlighet att röra på sig och idrotta, skriver debattörerna.

ANNONS

I Liberalernas budget för 2024 uppmärksammar vi särskilt de äldres situation i kommunen. Antalet äldre kommer att öka de kommande åren. Vi anser att det viktigt att på olika sätt stärka de äldres möjligheter till både sociala kontakter och meningsfulla aktiviteter. Likaså är det viktigt att ge äldre en möjlighet till bra fysisk träning för att öka välmåendet, ha roligt och för att hålla sej friska så länge som möjligt.

Vi äter sämre, rör oss mindre och livsstilssjukdomarna ökar. Det är mycket oroande både ur ett folkhälsoperspektiv och för den enskilde individen. Vi måste kraftsamla för att ge alla möjlighet att röra på sig och idrotta.

Boule är en aktivitet, som spelar stor roll i pensionärsföreningarnas verksamhet, och som är väl lämpad för äldre. I Lerum är det flera hundra som varje vecka ägnar sig åt denna sport. På somrarna sker det utomhus och på vinterhalvåret är man inomhus. Nu har tyvärr har den tidigare inomhusbanan rivits! Vi anser att det är ytterst angeläget att snarast hitta en ny lokal för boulespel inomhus.

Liberalerna prioriterar tillkomsten av en ny inomhusbana i budgeten 2024.

Kajsa Räntfors (L), ledamot kommunstyrelsen

Ronny Johansson (L), ersättare kommunstyrelsen

Jon Hjeltman (L), ledamot samhällsbyggnadsnämnden

LÄS MER:Insändare: Vart ska vi ta vägen?

LÄS MER:Insändare: Stoppa etablering av privat skola i Stenkullen

LÄS MER:Insändare: Släpp loss äldreomsorgspersonalen!

ANNONS