Suzanne Parenius (C), ledamot kommunstyrelsen och Per Eric Börjesson (C), ledamot utbildningsnämnden.
Suzanne Parenius (C), ledamot kommunstyrelsen och Per Eric Börjesson (C), ledamot utbildningsnämnden. Bild: Isabella Linder Holmgren

Insändare: Nerdragning istället för satsning väntar skolan

Trots majoritetens tidigare löften om den största satsningen någonsin på skolan har de nu svikit eleverna i Lerums kommun, skriver Suzanne Parenius och Per Eric Börjesson, Centerpartiet.

ANNONS
|

Centerpartiet fördömer skarpt Moderaterna och Socialdemokraterna för deras beslut om nedskärningar inom skolan för att balansera sin budget.

Trots majoritetens tidigare löften om den största satsningen någonsin på skolan har de nu svikit eleverna i Lerums kommun. Minskningen av lärartjänster och bristen på resurser riskerar att försämra elevernas resultat. Istället för att investera i barnens framtid prioriteras ombyggnader och förvärv av nya lokaler. Det är en orimlig prioritering som hotar elevernas utbildning och framtid.

Centerpartiet betonar att barnen är vår viktigaste tillgång, och att ignorera dem är att riskera långsiktiga konsekvenser med elever som inte når sin fulla potential och behörighet till gymnasiet.

ANNONS

Lerums kommun har alla förutsättningar att vara kommunen med högst antal elever som går ut grundskolan med godkända betyg. Det är minst lika viktigt som att sträva efter att vara högst upp på näringslivsrankingen! Men då krävs omprioriteringar och att börja sätta barnens utbildning i fokus.

Centerpartiet i Lerums kommun vill se en skola i toppklass – för en stark och hållbar framtid!

Suzanne Parenius (C), ledamot kommunstyrelsen

Per Eric Börjesson (C), ledamot utbildningsnämnden

LÄS MER:Insändare: Håll fingrarna borta, politiker!

LÄS MER:Beslutet: Flera nedskärningar på kommunens skolor

LÄS MER:Skolan får extra miljoner – till studiebesök: ”Felprioritering”

ANNONS