Låt näringslivet sköta näringslivet med näringslivsenheten som en möjliggörare och serviceenhet, skriver Gunny Kron. På bilden syns Garveriet i Floda. Arkivbild.
Låt näringslivet sköta näringslivet med näringslivsenheten som en möjliggörare och serviceenhet, skriver Gunny Kron. På bilden syns Garveriet i Floda. Arkivbild. Bild: Carina Svensson

Insändare: Pendeltåg var tionde minut och kommunen som näringsidkare?

Låt näringslivet sköta näringslivet med näringslivsenheten som en möjliggörare och serviceenhet, skriver Gunny Kron.

ANNONS
|

Lerums näringslivschef Fredrik Olsson pratar om att det ska gå ett pendeltåg från Floda var tionde minut så att man inte ens behöver en tidtabell. Hur ska det gå till och är det verkligen miljömässigt och ekonomiskt hållbart? Hur svårt är det att planera sin resa och passa en tid? Redan idag är det en rimlig tidtabell för morgon och eftermiddagstrafiken. Det vore bättre med billigare biljetter och en anpassning av hela stationen så att människor med funktionsnedsättning kan välja avgång oavsett vilket spår tåget går från.

Det är viss skillnad om man pratar om tunnelbanan i London där befolkningsmängden är större än hela Sverige, men nu pratar vi om Floda och Lerums kommun. Men kul med en ny näringslivschef som har framtidsdrömmar för vår kommun. Ser fram emot lyftet för Garveriet som hade en rejäl prislapp. Pengar som hade behövts i skolan. Garveriet ingår inte i kommunens kärnverksamhet men det gör skolan. Låt näringslivet sköta näringslivet med näringslivsenheten som en möjliggörare och serviceenhet.

ANNONS

Gunny Kron (politiskt obunden)

LÄS MER:Här är Lerumsföretagen som gick i konkurs 2023

LÄS MER:Satsningen: Nyrekrytering ska utveckla Garveriet som besöksmål

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Lerums Tidning i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS