Liberalerna vet att det finns massor av kompetens och konstruktiva idéer bland alla dem som arbetar i äldreomsorgen. Den kompetensen och de idéerna ska släppas loss, tycker vi, skriver Nanna Siewertz Tulinius (L) och Lill Jansson (L).
Liberalerna vet att det finns massor av kompetens och konstruktiva idéer bland alla dem som arbetar i äldreomsorgen. Den kompetensen och de idéerna ska släppas loss, tycker vi, skriver Nanna Siewertz Tulinius (L) och Lill Jansson (L). Bild: Privat

Insändare: Släpp loss äldreomsorgspersonalen!

Liberalerna vet att det finns massor av kompetens och konstruktiva idéer bland alla dem som arbetar i äldreomsorgen. Den kompetensen och de idéerna ska släppas loss, tycker vi, skriver Nanna Siewertz Tulinius (L) och Lill Jansson (L).

ANNONS

Vi har bra äldreomsorg i Lerums kommun. Men den kan bli ännu bättre. Liberalerna vet att det finns massor av kompetens och konstruktiva idéer bland alla dem som arbetar i äldreomsorgen. Den kompetensen och de idéerna ska släppas loss, tycker vi. Liberalerna vill ge äldreomsorgspersonalen mer inflytande och frihet att utforma äldreomsorgen. Därför vill vi införa intraprenader i äldreomsorgen.

En intraprenad är en mer självstyrande enhet, t ex ett hemtjänstområde eller ett äldreboende, som ges stor frihet till innovation och kvalitetsutveckling och som på vis tar tillvara personalens kompetens. Intraprenader öppnar med andra ord upp för nya idéer, som kan bidra till kvalitetsutveckling.

De som arbetar i äldreomsorgen känner de äldre bäst och därför har de också bäst förutsättningar att utveckla nya arbetssätt och nya organisatoriska former och bäst förutsättningar att göra äldreomsorgen ännu bättre. Därför ser Liberalerna intraprenader som en viktig del av framtidens äldreomsorg och ett sätt att ge personalen en chans till ökad delaktighet och därmed en bättre arbetsmiljö.

De styrande partierna i vår kommun vill inte se några intraprenader och det tycker vi är märkligt. Vart har den politiska viljan att förbättra äldreomsorgen tagit vägen? Var är den politiska viljan att förbättra personalens arbetsmiljö? Liberalerna vill släppa loss äldreomsorgspersonalen. Det är där kompetensen och idéerna finns.

Nanna Siewertz Tulinius (L)

Lill Jansson (L)

LÄS MER:Liberalerna: ”Fler böcker, mindre skärmtid”

LÄS MER:Ökade krav på Lerum Energi ger dold beskattning?

LÄS MER:Alla ska kunna bada

LÄS MER:Insändare: Stoppa etablering av privat skola i Stenkullen

ANNONS