Tänk om vår insändare från i våras om barngruppernas storlek och bemanningen på förskolorna fått lika stort genomslag, skriver Sveriges Lärare, Lerum.
Tänk om vår insändare från i våras om barngruppernas storlek och bemanningen på förskolorna fått lika stort genomslag, skriver Sveriges Lärare, Lerum. Bild: Csaba Bene Perlenberg

Insändare: Tack för frukten – har vi råd med den?

Tänk om vår insändare från i våras om barngruppernas storlek och bemanningen på förskolorna fått lika stort genomslag, skriver Sveriges Lärare, Lerum.

ANNONS
|

Det är skillnad på äpplen och päron… Vi på Sveriges Lärare Lerum har i Lerums Tidningen följt den senaste debatten kring frukt och fruktstund i förskolan. Efter att vårdnadshavare protesterat högljutt både i tidningen och på sociala medier gick politiker ut med att de bekostar förskolornas fruktstunder, pengarna tas från kommunstyrelsens reserv.

Tänk om vår insändare från i våras om barngruppernas storlek och bemanningen på förskolorna fått lika stort genomslag? Att vi i Lerums kommun har ett betydligt högre antal barn i barngrupperna ute på våra förskolor än vad Skolverket satt upp i sitt riktmärke. Då kanske pengar från kommunens reserv hade kunnat gå till att säkerställa att barnen får undervisning och omsorg från förskollärare med rätt förutsättningar för att klara sitt uppdrag istället för att arbeta i en allt mer ansträngd verksamhet. Tack för frukten, har vi råd med den?

ANNONS

Sveriges Lärare, Lerum

LÄS MER:Insändare: Katastrof att spara på förskolebarnens frukt

LÄS MER:Därför försvann frukten från Lerums förskolor

LÄS MER:Efter kritikstormen – kommunen bekostar förskolornas fruktstunder

ANNONS