Det imperiebyggande jag tycker mig se undrar jag om Lerumsborna vill ha. Vill vi se ett nytt Partille i Lerum?, skriver signaturen skattebetalare.
Det imperiebyggande jag tycker mig se undrar jag om Lerumsborna vill ha. Vill vi se ett nytt Partille i Lerum?, skriver signaturen skattebetalare. Bild: Filip Landqvist

Insändare: Vad sysslar Lerums politiker med?

Det imperiebyggande jag tycker mig se undrar jag om Lerumsborna vill ha. Vill vi se ett nytt Partille i Lerum?, skriver signaturen skattebetalare.

ANNONS

Vad sysslar den politiska alliansen i Lerums kommun med? Läser utredning om att 50 skolanställningar ska bort. Samtidigt ska kommunen bygga ny/ännu en ishall. Jag unnar skridskoåkare en ishall men anser att det finns andra behov som är mer behjärtansvärda.

Kommuninvånarna är med och finansierar köp av Garveriet för 20 miljoner kronor. Har det hittats någon näringsidkare som kan bidra med hyra till den fastigheten ännu? Hur stor är den uteblivna hyresintäkten där? Restaurang på Garveriet var ju viktig för att ett antal kommunanställda (hur många?) skulle kunna äta lunch på jobbet. Samtidigt kommer konkursen för entreprenören på Aludden kosta kommunen en rejäl slant i uteblivna hyresintäkter. Vad beräknas den kostnaden till?

ANNONS

När jag växte upp hade Lerums kommun inga lån. Hur stor är varje Lerumsbos låneskuld idag – och framöver? Det imperiebyggande jag tycker mig se undrar jag om Lerumsborna vill ha. Vill vi se ett nytt Partille i Lerum?

Skattebetalare

LÄS MER:Larmet: 50 skolanställda kan förlora jobbet i Lerums kommun

LÄS MER:Klart för ny ishall i Lerum – då kan första spadtaget tas

ANNONS