Skola - genre
Skola - genre Bild: Stig Hedstrom

Insändare: Våra barn betalar det högsta priset för besparingarna

Hur kan ni acceptera en skola som under flera år har eftersatts, skriver signaturen Förälder.

ANNONS
|

Lerumsförälder – vakna! Ni engagerade föräldrar, som gör allt för era barn. Som ser till att de har meningsfull fritid fylld av aktiviteter, att de har en trygg och meningsfylld tillvaro hemma. Ni som skulle göra vad som helst för era barn och inte sparar en slant för att tillgodose att era barn får de bästa möjligheterna i livet. Varje dag lämnar ni era barn i skolan. Det är där de spenderar merparten av sin uppväxt. Hur kan ni då acceptera en skola som under flera år har eftersatts? En skola som går på knäna, med lärare som kämpar för att hålla sig från sjukskrivningar, med ett växande berg av arbetsuppgifter och allt större klasser.

ANNONS

Lerums kommuns skolor (och Sveriges), som ofta inte ens har råd att köpa in läromedel till barnen, står nu dessutom inför sparkrav på miljoner, och kommer behöva dra ner på ännu mer personal. Den personal som ska se till att dina barn får den hjälp och de resurser som behövs, den personal som redan nu är alldeles för få, som jobbar sena kvällar och utan rast, som kämpar för att räcka till.

Jag vet att de engagerade lärare som nu slits mellan uppgifter i på tok för stora klasser kommer att få det ännu tuffare, och de som betalar det högsta priset är naturligtvis inte bara lärarna, utan våra barn! Våra barn som vi skulle göra vad som helst för, våra barn som vi inte skulle undvara en enda slant för att ge de bästa förutsättningarna. Men slantarna undvaras av politikerna, eller investeras på annat håll. Varför accepterar vi detta? Hur kan vi tillåta att politikerna skär ner ännu mer? Hur kan inte detta få oss att gå man ur huse och kräva politikerna på ett svar? Det är ju våra barn det gäller!

Förälder

LÄS MER:Slutreplik: Vi vill fokusera på att driva och utveckla de kommunala skolorna

LÄS MER:Nu byggs kommunens största grundskola i Norra Hallsås

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
1. Sök på Lerums Tidning i Appstore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på "hämta" eller "installera".
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på "öppna" för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

ANNONS